Vastagbélrák kockázati kalkulátor

Vérnyomás csökkentés házilag

Vérnyomás csökkentés nem csak gyógyszeres megoldásokkal lehetséges. A vérnyomás stabilitásának megőrzése érdekében alapvető fontosságú az egészséges életmód. A helyes életmód segítségével, rendszeres mozgással, helyes táplálkozással elkerülhető, kitolható vagy csökkenthető a gyógyszeres kezelés.

1. A magas vérnyomás gyakran a testsúllyal együtt nő. Minél többet fogy, annál alacsonyabb lesz a vérnyomása.

2. Rendszeres, 30-60 perces testmozgással 4-9 Hgmm-rel csökkenthető a vérnyomás, és az eredmény már néhány hét elteltével jelentkezik. Fontos a rendszeresség, inkább ajánlatos gyakran kevesebbet mozogni, mint ritkán sokat.

3. A vérnyomás stabilitása érdekében az étrendnek tartalmaznia kell teljes kiőrlésű gabonákat, zöldséget, gyümölcsöt és alacsony zsírtartalmú tejtermékeket. Kerülendő a telített zsírok fogyasztása és a túlzott koleszterin-bevitel.

4. Magas vérnyomás esetén ajánlott naponta kevesebb, mint 1500 mg nátriumot fogyasztani. Egy teáskanál só 2300 mg nátriumot tartalmaz. Az ételeket só helyett inkább fűszerekkel ízesítse.

Mérje fel vastagbélrák kockázatát!Tudta, hogy a vastagbélrák a második leggyakoribb daganatos halálok?

5. Az alkohol kis mennyiségben csökkenti a vérnyomást, nagyobb mennyiségben már káros. Ha eddig nem ivott alkoholt, nem ajánlott elkezdeni a vérnyomáscsökkentés érdekében.

Hasznos volt a cikk?Ossza meg másokkal is!

Címkék

close