Csak hízok!

Orvos válaszol rovat
22 éves vagyok, átlagosan heti 1 kg-ot hízok. Régebben nem volt probléma a súlyommal, 17 évesen 174 cm és 68 kg voltam, most pedig 135 kg lettem. Egyfolytában diétázom, sokat mozgok, de nem sok eredménye van. Hiába mentem ez orvoshoz, nem tudtak segíteni. A laborvizsgálat hormonális eltérést jelzett, de azt mondták az orvosnál, hogy ennek nincs jelentősége.
A nőgyógyászom azt mondta, hogy a súlyom miatt nincs vérzésem. Kipróbáltam az akupunktúrás kezelést, ezáltal felgyorsult az anyagcserém. Szeretnék gyereket. Kihez fordulhatok a problémámmal? Köszönöm!
2010. 10. 26. | 09:31

Kedves Kérdező!

Amiket leírt, abból arra következtetek, hogy önnek komoly belgyógyászati és nőgyógyászati-endokrinológiai kivizsgálásra van szüksége. Olyan fogyókúrát kell elkezdenie, amelyet orvos ellenőriz. Így elérhető havonta 4-5 kg. Tudnia kell, hogy a koleszterinszintet nagymértékben befolyásolja a szervezetbe jutatott táplálék koleszterin tartalma, ezért sokat segíthet a koleszterin-szegény diéta.

Azt jól látja, hogy a túlsúly állhat a menses-zavar és a meddőség hátterében.

Az akupunktúra kiegészítő kezelésnek mehet, a fogyókúra mellé, még hatásosabb a kettő együtt. Táplálkozástudományban és életmódvezetésben jártas szakembert keressen fel.

Orvosszakértő 2010. 10. 26. | 09:41
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close