Látászavar

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

Segítséget szeretnék kérni. 43 éves nő vagyok. Egy hónappal ezelőtt tévénézés közben észre vettem, hogy nem látom a tv műsor baloldalát. Vagyis nagyon zavarosan. Aztán furcsa nyomás szerű fejfájás jött rám. Nem elviselhetetlen volt, de zavaró. Inkább nyomás szerű. Úgy éreztem elég az arcom. Este meg mértem a vérnyomásomat. 147/99,93-mas pulzusom volt. Ezután minden nap mértem, mert a fejnyomásom, a látás zavarom meg maradt. 140/96 95 pulzus, 158/84 80 pulzus. Egy héten keresztül mértem. Aztán vissza állt, 124/81 84 pulzus-ra. Azóta sokszor zavartnak érzem magam, és mintha valami történt volna a fejemben. Édesapám is magas vérnyomásos volt.
Dohányzom napi 12-15 szálat, sportolok, (súlyt emelek) heti 3 alkalommal. Érdemes egy ki vizsgálást kérnem a házi orvosomtól? Vagy tudna ajánlani nekem egy erre szakosított magánrendelőt, amit persze meg tudnék fizetni. Munka nélküli vagyok, így nem vagyok túl könnyű helyzetben. Ma mért vérnyomásom: 155/92 92 pulzus.
Válaszát, és segítségét nagyon köszönöm: ...
2011. 01. 22. | 18:41

Kedves Kérdező!

A leírtak alapján mindenképp érdemes lenne a komplett kivizsgálást kérnie a háziorvostól. Első lépésben a belgyógyászati irány lenne a legfontosabb – a vérnyomás rendezése, beállítása. Ezt követően neurológiai kivizsgálás is javasolt lenne – esetleges migrén, ill. önmagában a fejfájás miatt. A szemészeti műszeres vizsgálat sem hagyható ki, szemüveg igény meghatározás, részben a látótér ellenőrzése, részben a szemfenéki erek állapota miatt sem.

Orvosszakértő 2011. 01. 26. | 10:31
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close