Vérnyomás kezelése természetes módon

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Dr. Úr / Dr. Nő,

Magas vérnyomásom tavaly kezdődőtt. Volt egy szájsebészeti műtétem és hatalmas adag adrenalint kaptam. Az adrenali után beremegett az egész testem. Majd szünetet kértem az orvostól mielőtt elkezdte volna a műtétet. Csináltam egy eljárást, lokalizáltam magam a jelenben és erre elmúlt a remegésem.

Műtét alatt semmit nem éreztem. Másnap reggel viszont alig tudtam felkellni az ágyból. Megmértem a vérnyomásom és 210 / 100 volt.

Elmentem orvoshoz, majd felirtak napi 1 tbl. Diovan HCT és 5 mg Cardilopin gyógyszert. Ezeket szedtem 5 hónapig. Majd mikor szép stabil volt a vérnyomásom, nomál értékek voltak, 125 / 80 elkezdtem szép fokozatosan csökkenteni a gyógyszer adagokat. A vérnyomás mindig stabil volt. Így a gyógyszert teljesen eltudtam hagyni.

2012. márciusban ismét felment a vérnyomásom , elég stresszes volt megint az életem és 165 / 80 volt.

Külföldön élek és itt nem ismerik, és nem hívei a természetes gyógynövényeknek. Viszont én igen.

Elmentem az orvoshoz és felirtak Zanedip 10 mg. Erre nem stabilizálódott a vérnyomásom, estére mindig felmentem 145 - 150 -160 / 50 -60 a vérnyomásom. Reggel mikor ébredtem mindig 115 / 56 - 120/ 60 volt. Napközben emelkedett.

Iszom mellette Galagonya teát, vitaminokat szedek. Viszont emelte az orvos az adagot 20 mg-ra, de az értékek nem változtak, sőt 166 / 60 -ra is felment. A karom viszont elkezdett zsibbadni enyhén, leirni nem tudom a pontos érzést, de nem stimmelt valami.

Így a mai naptól váltottunk, és elkezdtem a Diovan HCT ( reggel ) és 5 mg Cardilopin gyógyszer (este).

Reggel ébredéskor 133 / 67 volt a vérnyomásom, majd bevettem a DIOVAN-t és séta , mozgás, munka után ismét ilyen értékek vannak: 158 / 81 /70 majd du. lefeküdtem egy kicsit és ébredéskor 143 / 68 / 79 .

Csináltak ultrahangos vizsgálatokat, mind jók. A szemfenék vizsgálatnál van egy kis érszűkület.

Kérdésem: A galagonya teát vagy a fehér fagyöngy teát ihatom-e a gyógyszerek mellett? Eszem fokhagymát, oliva olajat, Omega 3, reggel és este 30 perc gyors gyaloglás, reggel egy kis gimnasztika is.

Dohányzom, ezt lecsökkentettem, nem iszom alkoholt, kávét szintén nagyon lecsökkentettem.

Nem fogom szedni mindig a gyógyszert, csak ameddig muszáj. De be kell állnia a vérnyomásomnak. Korom: 59 éves vagyok. Kinézek 45 évesnek talán. Nem vagyok túlsúlyos, nem vagyok sovány, jó fizikumú vagyok és soha nem is voltam beteg.
2012. 04. 23. | 15:50

Kedves Kérdező!
Az fogászaton kapott adrenalin és a beavatkozással járó stressz tényleg felvihette a vérnyomását. Az a körülmény azonban, hogy probléma nélkül elbírta már korábban is a Diovan HCT-t és Cardilopint, illetve, hogy a szemfenéki ereken is volt kis eltérés, azt mutatja, hogy közepes súlyosságú magasvérnyomás betegsége van, melyre az orvostudomány mai állása szerint célszerű gyógyszert szedni. A menopauza kialakulása után sajnos sok nőnél kialakul ez a probléma. Egyébként az Ön által szedett gyógyszerek rendben vannak. Úgy gondolom, hogy a stresszhelyzetben felszabaduló stresszhormonokra érzékenyen reagál a szervezete, javasolt lenne enyhe nyugtató hatású homeopatias szer alkalmazása esetleg citromfű tea, vagy macskagyökeret, komlót tartalmazó készítmény alkalmazása, ha nem akar újabb gyógyszert szedni. Ha ez nem válik be, lehet, hogy módosítani kell az eddigi terápián. Az nagyon jó, hogy megfelelő a testsúlya és rendszeresen mozog.
Jobbulást kívánok!

Orvosszakértő 2012. 04. 24. | 19:50
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close