Vérnyomáscsökkentő teák

Vérnyomáscsökkentő teák is kaphatóak, amelyek hatékonyak lehetnek a hipertónia kezelésében is. A teák használata előtt mindig kérje ki orvosa tanácsát!

Népbetegségnek számít a magas vérnyomás, és nem csupán hazánkban, hanem a többi fejlett országban is. A most felsorolt táplálékkiegészítők számos forrás szerint nagymértékben hatékonyak a hipertónia megelőzésében és kezelésében.

Fagyöngy – Vérnyomáscsökkentő- illetve szabályozó szerepe van. Emellett javítja a vérkeringést, illetve gátolja az érelmeszesedést.

Galagonya – Vérnyomáscsökkentő hatása mellett szívritmust szabályoz, és ismert az érelmeszesedés, főként a koszorúér-elmeszesedés elleni hatékonysága is.

Fekete ribizli – Vérnyomáscsökkentő hatása mellett gyulladáscsökkentőként is alkalmazható. A legismertebb szerepe mégis a húgyúti infekciók kezelésében és megelőzésében van.

Hibiszkusz – Egy vizsgálat bebizonyította, hogy azok, akik 6 hétig, naponta megittak 3 csésze hibiszkuszteát, 7 egységgel lejjebb ment a szisztolés vérnyomás értékük. Valószínűleg a hibiszkuszban fellelhető növényi kemikáliák okozzák ezt a hatást.

A vérnyomáscsökkentő teák használata előtt mindig kérje ki kezelőorvosa tanácsát, és ne a gyógyszeres terápia helyett, hanem, ha orvosa is indokoltnak tartja, akkor annak kiegészítésére használja.

Fontos tudni, hogy a természetes készítményekben is olyan hatóanyagok találhatóak, amelyek túladagolhatóak, vagy kölcsönhatásba léphetnek más készítményekkel.


close