Gyógynövények a magas vérnyomás ellen

A magas vérnyomás az egyik leggyakoribb szív- és érrendszeri betegség, melynek tünetei ráadásul nagyon sokáig rejtve maradnak, vagyis a hipertónia nem jár együtt fájdalommal vagy látványos tünetekkel. Hogyan segíthetnek a gyógynövények a magas vérnyomás elleni küzdelemben?

A gyógynövények többféle módon hathatnak a magas vérnyomás ellen: javíthatják a keringést, segíthetik ellazítani és kitágítani az ereket, megerősíthetik az erek falát, valamint megelőzhetik a vérrögöket is.

A gyógynövényeket alkalmazhatjuk teaként, de szedhetjük étrend-kiegészítők formájában is, azonban egy-egy gyógynövény-kúra előtt mindenképpen egyeztessünk az orvosunkkal, különösen akkor, ha már szedünk valamilyen gyógyszert a vérnyomásproblémáink kezelésére.

Fokhagyma a magas vérnyomás ellen

A fokhagyma az egyik legsokoldalúbb, legnépszerűbb fűszernövény, immunrendszer-erősítő és fertőzések elleni hatása nagyon ismert, emellett az egyik legfontosabb házi szer a szív- és érrendszeri betegségek elleni küzdelemben is. A fokhagyma jót tesz a keringésnek, segíti kitágítani az ereket, csökkenti a vérnyomást és megelőzi a vérrögök kialakulását is.

Az értágító hatású galagonya

A galagonya kiváló értágító hatásainak köszönhetően megvédi az ereket a károsodástól. A vérnyomás normalizálásában játszik nagy szerepet, de emellett a szívelégtelenség és a ritmuszavarok ellen is igen hatékony. Magas vérnyomás ellen azért ajánlott, mert nyugtató hatásai is vannak, és hozzájárul ahhoz, hogy jobban aludjunk.

Sztívia, a vérnyomáscsökkentő

A cukorhelyettesítőként használt sztíviának, illetve a benne található steviosid nevű vegyületnek vérnyomást csökkentő hatásai is vannak, megvédi a szívet a károsodástól, és jelentősen csökkentik a szívbetegségek kialakulásának esélyét.

Fehér fagyöngy a keringés javításáért

A fehér fagyöngy az egyik legkiválóbb szívgyógyszer és keringésjavító. A magas vérnyomást csökkenti, az alacsonyt megemeli, így a túlságosan igénybe vett szívre is jó hatással van. Amennyiben a fagyöngyöt mi magunk gyűjtjük, legyünk különösen óvatosak, mert a növény mérgező hatású.


close