Magas vérnyomás, viszér

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Férjem problémájával kapcsolatban szeretnék kérdezni, aki 36 éves. Már legalább 2 éve szenved magas vérnyomásban, mostanában 180/118 Hgmm értéket mérek. Rendszeresen fáj a feje, meg-meg szédül. Gyógyszert nem akar szedni - sajnos. Szeretnék rajta valamilyen természetes módszerrel segíteni. Mi a véleménye a különféle teákról, étrend kiegészítőkről, fokhagyma stb.? Használnak-e, vagy sem? És ha igen, melyik a leghatásosabb?
Másik kérdésem szintén rá vonatkozik.
Régóta csúnyán visszeres a lába, szokott már fájdogálni is neki. Vettem rá krémet, Plerudin Forte-t, ill. 2-es kompressziós harisnyát, az ő méretében. Sajnos, ezt sem szereti viselni, mert viccesnek tartja. Ezen kívül fájnak kicsit a visszerei benne. Ez normális jelenség, vagy a mérettel van a baj mégis?
Köszönöm megtisztelő válaszát!
Tisztelettel: ...
2011. 01. 17. | 09:13

Kedves Kérdező!

Sajnos a férje kezében van a megoldás, nem az Önében. Ha ő orvoshoz fordulna, és követné az orvos utasításait, akkor lehetne rendezni a vérnyomást, és a visszereit is kezelni lehetne. A gyógyteák, gyógynövények (pl. a fehér fagyöngy) a vérnyomás kezelésében kiegészítőnek jók, de a gyógyszeres terápiát nem helyettesítik. A magas vérnyomásnak számos életveszélyes szövődménye van, pl. agyvérzés, szemfenéki, vesekárosodás, stb.

Testsúlyoptimalizálás, egészséges életmód is alapvető lenne mindkét probléma kezelésében. A kompressziós harisnyát illetően azt javaslom, hogy keressen fel férje phlebologiai szakrendelést, itt méret szerint adnak javaslatot, illetve véna-tornára is megtanítják, javasolt még vénás keringést támogató gyógyszert is szedni.

Orvosszakértő 2011. 01. 17. | 10:11
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close