Koleszterin kontroll

Orvos válaszol rovat
Tisztelt Doktor!

47 éves nő vagyok, más-naponta szedek Decholest tablettát, s most 4,59 az értékem, 0,62 triglicerid, s 1,85 HDL értékkel. Ezzel a "magasabb jó koleszterin" értékkel is indokolt a gyógyszert folytatni?
A másik 4,3 vasértékre napi 1 Ferroglobulin tablettát, s proctológiai eredetű fisszurára 2szer 1 Detralex tablettát kell szednem. (Szűnnek a tünetek, de erősebb menses, fogínyvérzés is tünet) Mennyi idő múlva érdemes kontrollálni a vas értéket, s a Detralex tablettát mennyi ideig érdemes szedni? Már sokszor jártam proctológián is, de ezt most helyettesítő körzeti orvos írta fel a leleteket látva, s nem tudom mikor érdemes kontroll vizsgálatra menni, ill. hogy addig változatlanul szedjem ezeket a gyógyszereket?
2011. 05. 17. | 15:39

Kedves Kérdező!
A jó laboreredmények a gyógyszer szedésének köszönhetőek.Nem említi, hogy milyen értékekről sikerült a jelen laboreredményt elérnie, van-e valamilyen egyéb rizikófaktora. Általánosságban a koleszterincsökkentő további szedése javasolt. A vastablettát legalább 3 hónapig érdemes szedni, utána javasolt a vérkép és szérum vas kontroll vizsgálata.A Detralex tablettát általában kúraszerűen érdemes szedni legalább egy hónapig, illetve a tünetek megszűnéséig.

Orvosszakértő 2011. 05. 19. | 21:50
Szóljon hozzá!
Kommentezéshez lépjen be, vagy regisztráljon
close